PRIVACYVERKLARING van kabinet van de Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding

 

Versie 1.1 laatste wijziging 22 december 2020

 

Dit is een privacyverklaring van Kabinet van de Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding, gelegen te Koning Albert II-laan 35 bus 90, 1030 Brussel ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer 2.310.030.254 (hieronder verder omschreven als “Kabinet WVGA”). Kabinet van de Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding treedt op als de verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens die verwerkt worden om de kerntaken van het kabinet te realiseren. 

 

De beleidsvoorbereiding binnen de verschillende bevoegdheden van het beleidsdomein Welzijn Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding (o.a. kinderbijslag, ouderenzorg, drughulpverlening, de erkenning van gezondheidsberoepen, sector VAPH, …) is de kerntaak van Kabinet WVGA.

 

Kabinet WVGA hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens en het respecteren van uw privacy. In deze privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over welke gegevens we verwerken en hoe wij omgaan met persoonsgegevens. 

 

Deze privacyverklaring is onderworpen aan de Wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (“Privacywet”), en/of de Algemene Verordening van Gegevensbescherming (EU)2016/679 van 27 april 2016 betreffende  de bescherming van de natuurlijke persoon in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens (en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG). Wat betreft mailing is deze verklaring onderworpen aan Boek XII van het Wetboek van het economisch recht. 

 

Aangezien we een kleine organisatie zijn, is er conform de verordening geen “functionaris voor gegevensbescherming” (of “DPO”) vereist. U kunt met vragen, opmerkingen of verzoeken met betrekking tot de verwerking van uw gegevens steeds terecht op het secretariaat van het kabinet kabinet.beke@vlaanderen.be.

 

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Kabinet WVGA houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt. Deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze Privacyverklaring; 

  • de verwerking van uw persoonsgegevens beperken tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;

  • vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;

  • passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;

  • geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;

  • op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

 

Waarom verzamelen en verwerken wij persoonsgegevens? (verwerkingsdoeleinden)

We verwerken onderstaande persoonsgegevens op basis van actieve toestemming en/of gerechtvaardigd belang conform de privacyverordening :

  • om u informatie te vertrekken over het politiek werk van de leden van het Kabinet WVGA

  • om politieke actualiteiten en beleid te duiden en u te informeren over activiteiten te ondersteuning van de politieke werking van het Kabinet WVGA of van haar leden

  • om u uit te nodigen voor studiedagen en netwerkmomenten. 

 

Voor de bovenstaande doelstellingen kunnen wij u de volgende persoonsgegevens vragen, deze opslaan en verwerken. Deze persoonsgegevens worden verwerkt in een digitale, beveiligde omgeving. Enkel de gegevens die door u worden aangeleverd, zullen door ons worden verwerkt. 

 

We verwerken volgende persoonsgegevens:

  • Uw naam, voornaam, e-mailadres en postadres

  • Specifieke interesse beleidsdomeinen

 

Deze beleidsdomeinen zijn in lijn met de  beleidsdomeinen waarvoor de minister bevoegd is. 
 

Verstrekking aan derden 

De gegevens die u aan ons geeft, worden niet doorgegeven aan derden, voor zover ze enkel worden gebruikt voor de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt. 

 

We doen een beroep op dienstverlening van anderen waarbij persoonsgegevens verwerkt worden. Zo maken wij mogelijks gebruik van een derde partij voor het versturen van nieuwsbrieven. Wij sluiten met elke derde die persoonsgegevens verwerkt waarvoor wij verantwoordelijk zijn een verwerkersovereenkomst af. Aan de hand van deze overeenkomst maken wij met hen de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. 

We maken geen gebruik van cookies, tracking, google analytics. We kunnen wel nagaan welke elektronische nieuwsbrieven door de ontvangers werden geopend en welke items van elektronische nieuwsbrieven door de ontvangers werden geopend.

 

Verder zullen wij de door u verstrekte gegevens niet aan derden doorgeven, tenzij dit wettelijk verplicht is. Een voorbeeld hiervan is wanneer de politie in het kader van een onderzoek (persoons)gegevens bij ons opvraagt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn wij dan ook verplicht de gevraagde gegevens door te geven. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier (schriftelijk) toestemming voor geeft. U heeft het recht deze toestemming te allen tijde in te trekken, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking voor de intrekking daarvan. Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU. 

 

Bewaartermijn 

Kabinet WVGA bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.

 

Beveiliging van de gegevens 

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking. Zo hebben we onder andere de volgende maatregelen genomen:

  • Alle personen die namens het Kabinet WVGA uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding hiervan;

  • We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen;

  • We pseudonimiseren en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;

  • We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;

  • Onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens. 

 

Uw rechten omtrent uw gegevens 

U heeft recht op inzage en recht op correctie of verwijdering van de persoonsgegevens welke wij van u ontvangen hebben. Bovenaan deze privacyverklaring vindt u informatie over hoe u contact met ons kan opnemen. Om uw identiteit te controleren vragen wij u om een kopie van uw identiteitskaart mee te sturen. We raden u sterk aan om daarbij uw pasfoto onzichtbaar te maken en erbij te vermelden dat het om een kopie gaat. 

 

Tevens kunt u verzet aantekenen tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf, of in opdracht van uzelf rechtstreeks aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om zich te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken. 
 

Klachten 

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens, dan vragen wij u hierover rechtstreeks contact met ons op te nemen. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming. 

 

Wijziging privacyverklaring 

We kunnen onze privacyverklaring op elk moment wijzigen. Wijzigingen zullen steeds aangekondigd worden op onze website. Oudere versies van onze privacyverklaring zullen in ons archief worden opgeslagen. Stuur ons een e-mail kabinet.beke@vlaanderen.be als u deze wilt raadplegen.

Steeds op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de nieuwsbrief! 

*Als u op verzenden klikt, betekent dit dat u akkoord gaat met onze Privacyverklaring

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon