top of page
  • Wouter Beke

Zorgeloos wonen in een vertrouwde buurt!

Vandaag openden we officieel de assistentiewoningen in Residentie Caulus, uitgebaat door vzw Integro. Een plaats in het Limburgse Bocholt waar ouderen veilig, comfortabel en zelfstandig kunnen leven, maar toch de nodige zorg krijgen. De bewoner heeft er het roer in handen en beslist waar er hulp of zorg nodig is.


Mensen moeten zich goed, geborgen maar zeker ook nuttig voelen om een gelukkig leven te leiden. Ze hebben nood aan participatie; in hun woonsituatie maar evengoed in het buurtleven. De residentie in het midden van het bruisende dorpsleven vinkt deze voorwaarden allemaal af en hecht veel belang aan een sterk sociaal netwerk. Want goed voelen is nodig voor een krachtig mentaal welzijn, en als sociale dieren hebben we dat contact misschien wel meer dan ooit nodig.


We leggen meer en meer de focus op de kwaliteit van leven, en dat is goed. Het brengt ook op langere termijn alleen maar voordelen mee. Fysieke gezondheid en welzijn beïnvloeden elkaar continu. Een gelukkig, kwaliteitsvol leven kan dan ook werkelijk gezien worden als preventieve gezondheidszorg. Iets wat duidelijk in het DNA van deze assistentiewoningen zit!


‘Kwaliteit’ is een goed woord om deze assistentiewoningen te omschrijven. Ik ben er dan ook zeker van dat het een aanwinst is voor ons Limburgs woon-zorglandschap!

Comments


bottom of page