top of page
  • Wouter Beke

Vrijwilligerswerk in vaccinatiecentrum De Soeverein!

Vandaag ging ik als steward aan de slag tijdens de vaccinatieronde van zorgverleners uit de eerste lijn in Lommel. Ik mocht bezoekers hun temperatuur meten, handen laten ontsmetten en begeleiden naar de ontvangstbalie. Het was toegelaten om deze taak als vrijwilliger uit te voeren, aangezien ik geen zorgverlener ben en mijn prik nog niet heb gehad. Het ontvangen en begeleiden van mensen verliep zeer vlot. Het deed me dan ook oprecht deugd dat ik bezoekers een hart onder de riem kon steken en dat ik hen kon bedanken dat ze kozen voor het vaccin.


Tijdens de eerste coronapiek ontstond er een ongeziene golf van solidariteit in Vlaanderen. Mensen begonnen zich massaal kandidaat te stellen om ergens te hulp te schieten. Dit zagen we ook op het platform helpdehelpers.be, waar maar liefst 15.698 vrijwilligers zich kandidaat stelden om de draaiende kracht te zijn in onze 95 vaccinatiecentra. In werkelijkheid waren er dit nog veel meer. Mensen gingen zich namelijk spontaan aanbieden om hun handen uit de mouwen te steken. We kunnen hen niet genoeg danken voor het engagement dat ze tonen.


Laten we kiezen voor het vaccin, zo elkaar beschermen en terug samen dichter bij elkaar komen.

Comments


bottom of page