top of page
  • Wouter Beke

Vinger aan de pols bij Limburgse ziekenhuizen.

Gisteren ging ik in gesprek met de directeurs van onze Limburgse ziekenhuizen, die al sinds maart vorig jaar in de frontlinie staan van de strijd tegen het virus. Sommige ziekenhuizen kampen met een lichte stijging van het aantal coronapatiënten, terwijl bij andere vooral een dalende trend zichtbaar is.


Ze hebben veel vragen over de vaccinatiestrategie, wat ik zeer goed begrijp. De komende weken zullen er nog onzekerheden zijn wat de vaccinatieleveringen betreft, wat bijzonder vervelend is. We willen geen loze beloftes maken. Het was dan ook fijn om te horen dat iedereen akkoord is met de voorzichtige aanpak. Zodra we duidelijkheid kunnen geven, zullen we dat doen.


We zullen het zorgpersoneel vaccineren voordat de brede bevolking aan de beurt komt. Want het engagement dat ze dagelijks tonen is onvoorwaardelijk. Bovendien zullen alle ziekenhuizen in Vlaanderen gelijktijdig en proportioneel bevoorraad worden.


Uit het overleg bleek dat virale infecties zoals de griep zeer goed onder controle zijn. Toch is er een keerzijde aan dit verhaal en blijkt dat er veel uitgestelde zorg is waardoor er minder diagnoses zijn gesteld. Er heerst dan ook duidelijk ongerustheid over mensen die kritische zorg uitstellen.


Daarom mijn boodschap: check jezelf op tijd en ga naar de dokter als je iets opmerkt. Wees niet bang voor het virus in onze huisartspraktijken, want zij nemen alle mogelijke hygiënische voorzorgsmaatregelen die je je maar kan indenken.


Zorg goed voor jezelf en voor elkaar, vandaag nog meer dan gisteren.Comments


bottom of page