top of page
  • Wouter Beke

VillaVip Leopoldsburg!

Vandaag mocht ik aanwezig zijn bij de eerste steenlegging van VillaVip in Leopoldsburg. Hier zal het gedreven zorgkoppel Anouk en Jordy volwassenen met een beperking uit onze regio een warme thuis bieden. De manier waarop ze spreken over dit initiatief is bewonderenswaardig. Ze zullen als één groot gezin leven, waar ieder individu de ruimte krijgt om zijn eigen unieke zelve te zijn. Samen met het netwerk van bewoners gaan ze aan de slag, zodat ook zij zich goed voelen bij de manier waarop zorg gedragen wordt voor hun dierbare.

Dit unieke initiatief zorgt ervoor dat deze personen echt deel uitmaken van de lokale samenleving, van ons Leopoldsburg. Bovendien bouwen ze mee aan een zorgzame buurt waarbij ze mensen ongeacht hun ondersteuningsbehoeften op meerdere levensdomeinen in hun vertrouwde buurt laten wonen en ze zich goed en geborgen laten voelen.


Ik wil Anouk en Jordy oprecht danken voor de sprong die ze durven wagen om een wereld van verschil te maken voor hun bewoners. Jullie openen de eerste VillaVip in Limburg, een primeur voor onze provincie!


Jullie zijn een inspiratiebron voor velen, waaronder ook voor mezelf.


Ik wens jullie het allerbeste!


תגובות


bottom of page