top of page
  • Wouter Beke

Veerkracht is meerkracht!

Vandaag was ik te gast op het seminarie “Veerkracht is meerkracht. Het Social Response Project in covid-19-tijden”. PXL Social Work Research, Stebo VZW en de gemeente Houthalen-Helchteren stelden ons de resultaten voor van het Social Response Project dat uitgerold werd in april 2020.


De krachtige samenwerking tussen welzijnsactoren en het lokaal bestuur voor het Social Response Project zorgden ervoor dat noden op het terrein maximaal werden gedetecteerd tijdens de coronacrisis en ze hierop konden inspelen. Ze hebben oplossingen gezocht en gevonden voor de moeilijkheden waarmee de praktijk van het sociaal werk geconfronteerd werd tijdens deze pandemie. Ze werkten met het project op wijkniveau, dicht bij de mensen zelf, waardoor hun stem gehoord werd.


Met Sterk Sociaal Werk zijn we namelijk in staat om antwoorden te bieden op uitdagingen waar wij als samenleving voor staan. Toch was dit het afgelopen jaar allesbehalve evident… Ik ben dan ook sterk onder de indruk van dit krachtig project en de goede aanpak van de verschillende actoren!


Een grote dank aan PXL research om altijd nieuw sociale uitdagingen het hoofd te bieden door beleidsondersteunend, innovatie- en effectiviteitsonderzoek uit te voeren. Ook een oprechte dankjewel aan Stebo VZW die elke keer opnieuw weet wat er leeft in onze samenleving en dit vertaalt naar concrete projecten mét resultaat.


Het Social Response-model kan nu handvaten aanreiken voor iedereen die dit wil toepassen in hun gemeente en mee wil bouwen aan zorgzame buurten!


Comentarios


bottom of page