top of page
  • Wouter Beke

Van welvaart als motor van welzijn naar welzijn als motor van welvaart.

De coronapandemie zorgde ervoor jammer genoeg voor dat heel wat van mijn geplande bezoeken in het water vielen. Maar uitstel is geen afstel, dus ging ik vandaag op bezoek bij Tumi Therapeutics in Heusden-Zolder!


Ik ontdekte er dat het woord ‘Tumi’ verwijst naar een ceremonieel offermes uit de vervlogen Inca-tijd. Het mes wordt vaak als symbool gebruikt en bevat volgens de mythologie helende krachten die worden overgebracht op de drager.


Hoewel de oorsprong van de naam Tumi afstamt uit een ver verleden, kan men dit zeker niet zeggen over de manier waarop Tumi Therapeutics te werk gaat. Het is een multidisciplinair expertisecentrum voor de preventie, diagnostiek en behandeling van hyperventilatie, stressgerelateerde aandoeningen en somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK). En met hun vier vestigingen, 3 in Limburg en 1 in Vlaams-Brabant, is het een groeiende en bloeiende kracht binnen onze zorgsector. Zelf passen ze wetenschappelijke kennis rond hun expertisegebied toe op hun behandelingen.


Van stress-gerelateerde aandoeningen, zoals burn-outs en spanningshoofdpijn tot functionele syndromen, zoals chronische rugpijn en Fibromyalgie, bij Tumi Therapeutics gaan ze resoluut voor een evidence-based-medicine aanpak. Verder speelt het destigmatiseren van stressgerelateerde klachten én de behandeling een grote rol in hun missie.


Ik wens zaakvoerders prof. dr. Katleen Bogaerts en Karel Roelands nog erg veel succes met hun innoverende project!Commentaires


bottom of page