top of page
  • Wouter Beke

Vaccinatiecentrum Peer zet de puntjes op de i

Terwijl de laatste hand wordt gelegd aan het vaccinatiecentrum in Peer, mocht ik er samen met de Noord-Limburgse burgemeesters: Rik Rijcken, Stijn Van Baelen, Bob Nijs en Jan Dalemans een kijkje gaan nemen.


Vanaf maart zullen de inwoners van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer hier terecht kunnen voor hun COVID-prik. De voormalige VDAB-gebouwen werden omgebouwd tot een professionele vaccinatielocatie waar de komende maanden ongeveer 49.200 mensen hun vaccin zullen krijgen. Voor deze volledig constructie werkten ze samen met het lokale tentenbedrijf 'Veldeman' uit Bree. De eerstelijnszone Noord-Limburg heeft een tweede vaccinatiecentrum in de Soeverein in Lommel om de inwoners van Pelt en Lommel, 53.300 in totaal, te vaccineren.

Beide vaccinatiecentra beschikken over 4 vaccinatielijnen, maar kunnen extra lijnen inzetten indien er sprake is van technische mankementen. In elk centrum kunnen dagelijks 1.000 personen gevaccineerd worden. Indien er voldoende vaccins zijn, is er voldoende capaciteit om 7 dagen op 7 te werken.


Ik ben erg onder de indruk van het straffe werk dat de eerstelijnszone Noord-Limburg geleverd heeft, en dank nogmaals burgemeester Steven Matheï voor de uitnodiging.תגובות


bottom of page