top of page
  • Wouter Beke

Vaccinatiecentrum be-MINE.

Vandaag bracht ik een bezoek aan het vaccinatiecentrum in Beringen op een bijzonder unieke locatie, namelijk be-MINE. De gerenoveerde koolmijnsite is een mix tussen erfgoed, recreatie en toerisme en bruist van beweging. Vanaf maart zal deze historische locatie ook een belangrijke rol spelen in onze strijd tegen COVID-19. Eigenlijk is een bezoek aan de mooie mijngebouwen al een reden om je te laten vaccineren! Beringen is een van de mooie voorbeelden waar het samenspel tussen de Vlaamse Regering, eerstelijnszones en lokale besturen duidelijk voelbaar is. Samen zijn we dan ook klaar voor de grootste logistieke operatie sinds de Tweede Wereldoorlog.

Wel blijven we afhankelijk van de vaccinleveringen, maar het is onze expliciete doelstelling om zo snel mogelijk zo veel mogelijk Vlamingen te vaccineren. We willen immers een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad behalen. Beringen is, net als andere gemeenten en steden, klaar om een motiverend en positief beleid te voeren. Iedereen die wil, kan zich laten vaccineren.


Elk van ons kan ambassadeur worden en anderen aanzetten om zich te laten vaccineren. Wil jij die rol van ambassadeur opnemen? Zo bescherm je niet alleen jezelf, maar ook je medemensen. Of wat dacht je van een rol als vrijwilliger? Er hebben zich ondertussen al 70 mensen aangemeld via “Help de helpers” in Beringen. Misschien wil jij wel je steentje bijdragen?






留言


bottom of page