top of page
  • Wouter Beke

't vliegertje neemt een vliegende start!

Vanavond had ik het genoegen aanwezig te zijn op de officiële opening van Kinderopvang ’t Vliegertje in Pelt.


Het nieuwe opvanginitiatief wordt georganiseerd op de gelijkvloers van het Syntracomplex. ’t Vliegertje is dan ook een mooie samenwerking van verschillende actoren, waar de Koning Boudewijn Stichting de middelen ter beschikking stelde voor de fysieke realisatie, en de algemene project coördinatie wordt opgenomen door Syntra en de Welzijnsregio. De kinderopvang zelf wordt dan weer gecoördineerd door de Kinderopvang Gezinsbond samen met enkele onthaalouders. Het gaat met andere woorden om een heleboel lokale actoren die samenwerken om een flexibele en kwaliteitsvolle opvang te realiseren.


Het kenmerkende van dit initiatief is zonder meer de opzet en de locatie. Er wordt namelijk voorrang gegeven aan kinderen van kwetsbare of alleenstaande ouders. Daarnaast gaat er ook een speciale aandacht naar het aantrekken van kinderen van ouders die omwille van een opleiding op zoek zijn naar opvang. Om een goede socio-culturele mix te bewaken, nemen ook kinderen van ouders deel die op of in de buurt van de campus werken.


Verder wordt er ook veel aandacht gegeven aan de verduurzaming van de kinderopvang. Zo zal er in de toekomst nauwer worden samengewerkt met de babytheek van Pelt. Hierdoor kunnen ze materialen aankopen die inspelen op noden van alleenstaande ouders. Ook zal de mindermobielcentrale verder worden uitgewerkt. Mobiliteit en vervoer is echter vaak een praktische uitdaging voor vele alleenstaande ouders.


De knusheid, de locatie én de visie: Ik ben gecharmeerd door het innovatieve project ’t Vliegertje. Hier in Noord-Limburg weet men van aanpakken en out-of-the-box denken, dat is duidelijk. Ik wens alle medewerkers en kinderen ontzettend veel vreugde, plezier en zorgeloze momenten toe in ’t Vliegertje!
Comments


bottom of page