top of page
  • Wouter Beke

Start SALKturboplan!

Samen nemen we het voortouw om van Limburg een voorbeeld voor Vlaanderen te maken. ‘Veerkracht is onze kracht’, een slogan die ons allen aan het hart ligt. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we samen echt een verschil kunnen maken.


Zo zullen we met de SALKturbo-taskforce onze Limburgse economie op een duurzame manier versterken en versnellen. Vandaag liet we vanuit de taskforce weten dat we met het SALKturboplan inzetten op innovatie, digitalisering, energie-efficiëntie, hernieuwbare energie en een sterkere arbeidsmarkt. We investeren meer dan 34 miljoen euro in 18 projecten die inzetten op deze thema’s en zo onze provincie duurzamer, competitiever, meer digitaal en inclusiever maakt.


SALKturbo sluit immers perfect aan op zowel onze Vlaamse als de federale en Europese relanceplannen en zal een belangrijke rol spelen in het economisch herstel na de pandemie. Bovendien nemen we ook de Limburgse zorg- en welzijnssector mee in hun toekomstgericht actieplan. Ik engageer me om een zorglabo in Limburg uit te bouwen en nu zetten we stappen vooruit met onze Health Campus. Ik ben zeer tevreden dat we samen werken aan onze gezondheidszorg van de toekomst. Een zorgsector dicht bij de mensen.


Samen zullen we bouwen aan een nog veerkrachtiger Limburg, aan een warmhartige provincie die een voorbeeld is voor de rest van Vlaanderen. Ik doe dan ook een welgemeende oproep om nog projecten aan te melden bij de 2de oproep van de Task Force. Laten we onze krachten bundelen en onze visies delen, om zo ons eigen inzicht te verrijken en samen stappen vooruit zetten in onze prachtige provincie, het veerkrachtige Limburg.


Limburg maakt zo mee de wereld van morgen.


Wil je alle plannen van SALKturbo ontdekken? Lees het interview van Tom Vandeput: https://www.hbvl.be/cnt/dmf20210706_96965655


Comments


bottom of page