top of page
  • Wouter Beke

SALKturbo!

Wij hebben als Limburgers al vaak getoond hoe veerkrachtig we zijn. Denk maar aan hoe onze provincie zich heeft herpakt na de sluiting van Ford Genk in 2014. We hebben toen samengewerkt met de provincie, de stad Genk en vele andere stakeholders om SALK, het strategisch actieplan Limburg in het Kwadraat, uit te voeren. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen: meer Limburgers zijn aan de slag zijn dan voor de sluiting van de fabriek.


Vandaag de dag zijn we allemaal partners van elkaar. Dat hebben we tijdens deze pandemie nogmaals bewezen. Velen onder ons volgen de coronamaatregelen nauwkeurig op voor het collectief belang, stellen zich kandidaat om te helpen in vaccinatiecentra en zetten ‘ons’ op de eerste plaats.


Als samenleving staan we voor diverse uitdagingen, niet alleen op vlak van zorg en welzijn. Ook economisch heeft ons Vlaanderen, ons Limburg, een weerslag gekregen. Daarom is het belangrijk om weer klaar te staan en partnerschappen te sluiten met elkaar en gezamenlijke ambities te bereiken. Dat zullen we doen met SALKTurbo waarbij we ons focussen op 4 prioriteiten en 12 ambitielijnen zoals “Digitaal Limburg – Door digitalisering het leidende zorglabo voor de Euroregio worden”. Want we zijn creatief en dat bewijzen we keer na keer. We zullen onze krachten weer bundelen en komen hier samen sterker uit. Zoals onze gedeputeerde van Economie en POM-voorzitter Tom Vandeput zei “Met SALKturbo maken we van Limburg een innovatieve topregio”.


Help jij mee om Limburg economisch te versterken? Heb jij de goesting om een innovatief project in onze provincie op te starten? Wil je alles ontdekken over de prioriteiten en ambitielijnen van SALKturbo? Surf dan naar https://www.salkturbo.be/ en maak mee het verschil!


Hartelijk dank aan het Dagelijks Bestuur van SALKturbo, Tom Vandeput, Pieter Pauwels, Bruno Bamps en Noël Slangen, voor het realiseren van dit krachtig plan!

Comments


bottom of page