top of page
  • Wouter Beke

Overkophuis Beringen opent zijn deuren!

Limburg krijgt er vandaag opnieuw een Overkophuis bij. Dat zet de teller al op 7.

Goed nieuws voor onze jongeren uit Beringen en omstreken.


Hoewel het startschot al in september plaatsvond, kregen jongeren en Overkoppartners vandaag de kans om op een meer feestelijke manier het Overkophuis te leren kennen: de officiële opening!


Ook hier is en blijft het een veilige, laagdrempelige plek waar je over grote en kleine zorgen kan praten, en er steeds een luisterend oor voor je klaarstaat. Ik kan hierbij niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dat praten is. Het werk echt!


Toevallig valt de opening op hetzelfde moment als Rode Neuzen Dag. Dit maakt dat voor onze jongeren de hele dag in het teken staat van mentaal welzijn: op school met de Sidekick Sam en na school in het Overkophuis.


Natuurlijk vraagt de huidige situatie om voorzichtigheid en zijn afstand en mondmasker ten aller tijden van toepassing. Maar dat nam het enthousiasme en de creativiteit van iedereen niet weg.

Ik mocht zelfs een boodschap op de muur schilderen!


Ik wil alle partners, organisatoren en jongeren die hun schouders zetten onder Overkop dan ook nog eens dubbel en dik bedanken! Samen willen we drempels verlagen en bakens verzetten voor het mentaal welbevinden van onze jeugd én met onze jeugd!


Kommentare


bottom of page