top of page
  • Wouter Beke

Over ‘BC’ en ‘AC’ op de speciale eventweek Hogeschool PXL

BC en AC? Wat betekent dat nu weer? Wel, Thomas Friedman sprak in maart 2020 in de New York Times over ‘Before Corona en After Corona’. Een nieuw tijdperk waarbij 2020 het nieuwe jaar nul voorstelt. Een interessante denkwijze waarmee ik mijn toespraak op de speciale eventweek graag startte. Want het lijkt inderdaad alsof corona onze kijk op de samenleving heeft veranderd en prioriteiten die misschien eerder in de schaduw stonden, opnieuw naar voren heeft geschoven. Met een frisse blik kijken we naar de lessen die we mochten leren, en naar de uitdagingen die deze voor ons vormden.

Ook vorig jaar kreeg ik een uurtje de tijd om zo goed mogelijk mijn inzichten en doelstellingen omtrent de coronacrisis toe te lichten aan de studenten, professoren en onderzoekers aan de PXL. Dit jaar kreeg ik opnieuw een microfoon in de hand, en hoewel de coronacrisis nog steeds zijn stempel drukt op onze samenleving, keek ik toch graag even vooruit naar de uitdagingen ‘AC’. De jobs in zorg en welzijn zijn hiervan een mooi voorbeeld. De arbeidsmarkt vergrijst, en er zijn jaarlijks zo’n 16 500 extra mensen nodig in de zorgsector alleen. ‘Meer hoofd, hart en ziel aan het bed’ is dus een grote nood. Een hogeschool met goede ‘healthcare’ opleidingen is dan ook de ideale plek om studenten aan te sporen de stap naar een job in de zorg te zetten.

Het was opnieuw een mooie ervaring, en anders dan vorig jaar eindelijk weer live. Fijn om studenten te mogen ontmoeten die vol passie een verschil willen maken. Dat die vlam nooit zal doven!

תגובות


bottom of page