top of page
  • Wouter Beke

Opening RegiRoute!

Wandelen is belangrijk voor je gezondheid. Dat kunnen we niet genoeg herhalen. En dan bedoel ik ook voor het mentaal welbevinden. Ik was dan ook tevreden om aanwezig te zijn bij de officiële opening van de RegiRoute. Een wandeling die mensen zal motiveren om letterlijk stappen vooruit te zetten. Het is tenslotte een laagdrempelige manier van bewegen die stress vermindert, je immuunsysteem versterkt, je fit houdt en nog zoveel meer!


Voor mij was het bovendien de ideale gelegenheid om al wandelend bij te praten met Gunter Haeldermans, fractieleider van CD&V Maaseik. Een inspirerend man die ook als directeur van basisschool De Boomgaard een duidelijke visie heeft over ons onderwijs- en welzijnslandschap. Zeer boeiend om met hem van gedachten te wisselen tijdens het ontdekken van de RegiRoute!


Een leuk weetje: bewegen heeft ook een positieve invloed op vaccinatiesucces! Personen die regelmatig bewegen, hebben in een hogere concentratie van antilichamen in het bloed na een vaccinatie. Onderzoek besluit dat voldoende bewegen de effectiviteit van vaccinaties tegen infectieziekten kan verhogen met 20 tot 40%!


Elke stap telt. Blijf in beweging en zorg voor je lichaam én geest.
Comments


bottom of page