top of page
  • Wouter Beke

Opendeurdag OverKophuis Lommel!

Vandaag ging ik samen met vele enthousiastelingen een kijkje nemen in het OverKophuis te Lommel dat gisteren opende. Een huis waar jongeren gewoon binnen en buiten kunnen lopen om leuke activiteiten te doen, maar ook een veilige plek waar ze een luisterend oor vinden en beroep kunnen doen op professionele hulp.


Dat de medewerkers zin hadden om erin te vliegen, was onmiddellijk duidelijk. Tijdens de boeiende rondleiding spraken ze dan ook met veel overtuiging over hun werking. Aan de gezichten van de jongeren was te zien dat er een fijne, warme sfeer hing. Workshops, muziek, pingpong… ze hadden er een groot feest van gemaakt. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de jeugd in Lommel de weg naar het OverKophuis zal vinden. Want samen gaan we voor laagdrempelige hulpverlening. Zo zullen we vanaf dit najaar in Vlaanderen en Brussel van vijf naar dertig OverKophuizen gaan.


In het bijzonder wil ik de schepen van jeugd Peter Vanderkrieken en burgemeester Bob Nijs bedanken om van mentaal welzijn bij onze jongeren een prioriteit te maken.


Comments


bottom of page