top of page
  • Wouter Beke

Op de babbelbank van het ZOL!

Vandaag mocht ik samen met Vital, Bea en Ellen plaatsnemen op de gloednieuwe babbelbank van Ziekenhuis Oost-Limburg. In het kader van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheidszorg moedigen ze aan om op deze bank in gesprek te gaan met elkaar over hoe het gaat en hoe ze de Covid-pandemie ervaren hebben.


Niet altijd een gemakkelijke opdracht, maar zo belangrijk. Want door de stap te zetten en over je zorgen of ervaringen te praten, kan je ze een plaats geven, tips krijgen of de weg naar verdere hulp vinden.


Bij mij op de bank dus drie verschillende mensen met ieders een ongelooflijk innemend verhaal. Een persoon die getroffen werd door kanker, een ervaringsdeskundige op de dienst psychiatrie en een verpleegkundige op de COVID intensieve zorgen lieten me een blik werpen in hun leven. Een speciaal moment dat me bij zal blijven. Ik ben hen dan ook zeer dankbaar om me in vertrouwen te nemen. Het Ziekenhuis Oost-Limburg speelt een grote rol in het Limburgse zorglandschap. Met de opening van deze babbelbank tijdens de 10-daagse geven ze een warm en duidelijk signaal en zetten ze geestelijke gezondheidszorg nog eens extra in de kijker.


De Limburgse hartelijkheid kwam vandaag opnieuw tot zijn uiting, en ik ben blij dat ik hiervan deel mocht uitmaken.
Comments


bottom of page