top of page
  • Wouter Beke

Onze Limburgse feestdag

Beste Limburger,


Het is moeilijke periode, maar we moeten hoopvol blijven. We hebben al een lange weg afgelegd, durven stilaan terug te dromen, maar blijven voorzichtig. De producenten slagen erin om stelselmatig meer te leveren, wat betekent dat het vaccinatietempo opnieuw kan versnellen. De positieve effecten daarvan zijn nu al zichtbaar: we beschermen onze kwetsbare mensen en ontlasten zo de zorg.


Ook Limburg heeft in het begin van deze pandemie zijn veerkracht al getoond, maar ook nu zien we dat het overgrote deel van onze oudere bevolking bereid is om zich te laten vaccineren. Zo hebben al bijna 180.000 Limburgers een dosis van het coronavaccin gekregen. 52.000 inwoners van onze provincie zijn zelfs volledig gevaccineerd.


Vandaag is het onze Limburgse feestdag, een gebeurtenis die we niet onopgemerkt kunnen laten voorbijgaan. Op 19 april 1839 werd via het Verdrag van Londen het toenmalige Limburg verdeeld in een Nederlandse en een Belgische helft. Een historische gebeurtenis die veel heeft betekend voor onze provincie. Met trots draag ik dan ook het Limburggevoel waar je moeilijk de vinger op kan leggen, maar dat ieder van ons kent én aanvoelt.


Als we kijken naar wat ons als Limburgers typeert is het wel dat we dicht bij elkaar staan. Dichtbij onze mensen. Vandaag kunnen we jammer genoeg niet samen op klinken op onze feestdag, maar ik kijk er alvast naar uit om elkaar het komende jaar opnieuw te ontmoeten!


Comments


bottom of page