top of page
  • Wouter Beke

Meten is weten, ook in testcentra

Wanneer het ging over COVID-19, spraken we voornamelijk over de vaccinatiecampagne zelf. Dat is een belangrijke verdedigingslinie tegen het virus, maar zeker niet de enige. Als we elkaar met een gerust hart willen ontmoeten en onze naasten willen beschermen, kunnen we er niet omheen dat ook de teststrategie en de testcentra een belangrijke rol spelen. Daarom ging ik vandaag op bezoek bij het testcentrum in de hoofdstad van ons Limburg: Hasselt.


Na een warme ontmoeting kreeg ik enthousiast het hele reilen en zeilen van het testcentrum toegelicht. Daarin werd de goede samenwerking met het Vira Jessa ziekenhuis en de huisartsenwachtpost benadrukt, wat me veel plezier doet. De samenwerking tussen verschillende sectoren in de zorg- en welzijnssector is de afgelopen twee jaar absoluut in een stroomversnelling geraakt, en daar plukken we nu de vruchten van. In Hasselt testen ze maar liefst 450 mensen per dag!


Ik ben erg onder de indruk van de flexibiliteit en de solidariteit die er getoond wordt. Bedankt aan alle medewerkers om oog in oog met het virus jullie te blijven inzetten voor anderen. Ook dat is voor mij naastenliefde. 👏Comments


bottom of page