top of page
  • Wouter Beke

Meedraaien in de zorg.

Op de dag van de vrijwilliger mocht ik meedraaien in het woonzorgcentrum Cecilia in Alken. Voor even stond ik in de schoenen van het zorgpersoneel. Al besef ik maar al te goed dat het niks voorstelde in vergelijking met het werk dat zij allen dagelijks verrichten. Zo werd ik geconfronteerd met zaken die moeilijk liepen, maar kreeg ik ook de mooie verhalen te horen en kon ik zien hoe veerkrachtig onze zorgverleners zijn.


Een opvallende ontmoeting had ik hier met een vrouw die haar job als kapster niet meer kon uitoefenen door deze crisis, maar zich toch blijft inzetten voor anderen. Het was iemand waar ik met veel bewondering naar luisterde. De kracht die ze, ondanks haar eigen moeilijke positie, verzamelde om iets te betekenen voor ouderen in Alken, was inspirerend. Een sterke vrouw met een groot doorzettingsvermogen waar ik alleen maar met veel respect naar kan kijken.


Comments


bottom of page