top of page
  • Wouter Beke

Opening "Lens op de Mens"!

Vandaag was ik te gast op de opening van het fotofestival ‘Lens op de Mens’ te Pelt. Professionele en amateurfotografen vanuit heel de wereld stellen hier hun mooiste beelden voor. Samen met de talrijke gasttentoonstellingen worden er vooral in buitenlucht zo’n 1150 foto’s tentoongesteld.

Het hoofdthema is ook tijdens deze derde editie ‘De mens’. Toch willen ze dit jaar extra aandacht hebben voor ‘De mens in tijden van Coronapandemie’. Foto’s van solidariteit, vreugde, applaus, maar ook van verdriet en lege straten worden op een eerlijke manier getoond. Bovendien reiken ze een bijzondere award uit aan de foto die de invloed van de gezondheidscrisis op ‘de mens’ het meest treffend weergeeft.

Ik kreeg een rondleiding door het openluchtmuseum en de krachtige beelden maakten heel wat emoties los. Ongelofelijk hoe je met een camera werkelijk gevoelens kan vastleggen. Het was geen gemakkelijk jaar, maar dankzij deze foto’s beleef je ‘de mens’ in de breedste zin van het woord. Hoe we gelukkig kunnen worden van de kleine dingen in het leven, hoe we onze passies nastreven, hoe zorgverleners zichzelf smijten in hun werk… Woorden komen tekort wanneer je dit fotofestival bezoekt.

Ik wil iedereen dan ook oprecht danken die heeft meegewerkt aan dit prachtig openluchtmuseum. Het is een echte aanraden voor jong en oud!


Comments


bottom of page