top of page
  • Wouter Beke

Jaarevent pom limburg!


Met deze baseline ging het jaarevent van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg van start. Voorzitter Tom Vandeput lichtte uitgebreid de Limburgse socio-economische uitdagingen van de nabije toekomst toe, en bracht een mooi overzicht van de talrijke projecten waar de POM Limburg aan werkt.


Een terugkerend element tijdens zijn uiteenzetting was het statement dat het Limburg vaak aan bravoure ontbreekt. Onterecht, want die Limburgse bescheidenheid is voor niets nodig, het is eerder een mentaal iets. Onze mooie provincie blinkt net uit in het smeden van duurzame samenwerkingen, en dat mag gezien en gehoord worden.


Een mooi voorbeeld van deze samenwerkingen is het economische toekomstplan SALKturbo, waarin POM Limburg de regisserende rol op zich neemt. De gezonde ambitie om Limburg mee in het Europese economische koppeloton te krijgen zit goed op schema. 45 projecten voor een investeringswaarde van 181 miljoen euro bevestigen deze vastberadenheid.


Ik ontmoette gisteren heel wat enthousiaste en gemotiveerde mensen, die samen het allerbeste voorhebben met Limburg. Bedankt aan POM Limburg om deze enthousiaste mensen samen te brengen, en meer: ze te laten samenwerken voor een betere toekomst voor Limburg.


Proficiat aan voorzitter Tom Vandeput voor zijn inspirerende woorden. Samen met een hart en ziel voor Limburg!


(Foto's POM Limburg)

Comments


bottom of page