top of page
  • Wouter Beke

Herdenking coronaslachtoffers

COVID-19 sloeg ongemeen hard toe in onze samenleving, in ons Limburg. Ook had deze pandemie een enorme impact op onze manier van afscheid nemen. We moeten allemaal ooit afscheid nemen van mensen die we graag zien. Dit doet altijd pijn, maar afscheid nemen in tijden van corona moet zo onwerkelijk zijn. Afscheid nemen kreeg dan ook een hele andere betekenis.

Velen hebben een geliefde moeten afgeven en zitten in een rouwproces. Een proces waarbij in normale tijd troost vinden en bieden centraal staan. Maar tijdens de crisis werd het aantal bezoekers beperkt, waren begrafenissen in een kleinere kring en gold er een beperkte bewegingsvrijheid. De manier waarop we afscheid moesten nemen, bood nauwelijks troost. Daarom hebben we in heel Vlaanderen troostplekken opgericht om troost te vinden en samen met je buurt naar verbinding te zoeken.

Ik ben dan ook zeer dankbaar dat de stad Halen vandaag slachtoffers van de coronacrisis samenbrengt en hun geliefden herdenkt. Mijn gedachten gaan uit naar iedereen die getroffen werd door het virus.


Comments


bottom of page