top of page
  • Wouter Beke

“Gewoon bijzonder”

“Gewoon bijzonder”, de slagzin en baseline van het MultiFunctioneel Centrum Sint-Elisabeth in Peer. Vandaag ging ik met hen in gesprek. Het speciale aan deze ontmoeting was dat het niet enkel over de moeilijke tijden van vandaag ging, maar dat we vooral samen konden vooruitblikken op de toekomst. Een toekomst waar we voor nog meer uitdagingen komen te staan, een toekomst waar we deze samen aangaan.


We zullen werken aan een inclusieve wereld. De wil en zin om hierrond samen te werken, was bij MFC Sint-Elisabeth dan ook groot. Het was dan ook een leerrijke toetsing van mijn plannen aan de praktijk. Ik zal inzetten op het verder verfijnen van de persoonsvolgende financiering, een betaalbare zorg, gebruikersparticipatie en op nabije ondersteuning. Het afstemmen hierrond met de sector zelf is dan ook noodzakelijk. Ik merk maar al te goed dat er al decennia lang een hechte samenwerkingscultuur heerst in Limburg. Dit is voor mij zeer aangenaam om te voelen.


De essentie van MFC Sint-Elisabeth luidt als volgt:

"Door gewoon te zijn en de zorggebruikers als gewone mensen te behandelen, zijn ze in staat tot bijzondere dingen."


Zo willen we mensen met en zonder beperking dichter bij elkaar brengen. Dit doen we bijvoorbeeld al met het project Circuit Sortie. Ook zullen we bouwen aan zorgzame buurten en zorginstellingen openzetten voor de buitenwereld. Samen werken we aan een meer toegankelijk Vlaanderen waarin we isolement doorbreken en werken aan een inclusieve wereld.

Om dit allemaal te realiseren, wil ik maar al te graag met de sector zelf blijven samenwerken. Hun expertise is hier namelijk van cruciaal belang.Comments


bottom of page