top of page
  • Wouter Beke

Eerste prik van AstraZeneca in Limburgs vaccinatiecentra!

Vrijdag hadden we generale repetitie en vandaag is de eerste prik in onze vaccinatiecentra een feit. De eerste vaccinaties vonden plaats op de historische locatie be-MINE in Beringen. Dat is vroeger dan voorzien, wat mij zeer tevreden stelt. De samenwerking tussen de eerstelijnszones en lokale besturen komt nu tot een mooi resultaat. “Ook het agentschap Zorg en Gezondheid heeft ons de nodige ondersteuning geboden om vandaag op te starten. Daarom een welgemeende dankjewel aan alle helpende handen en ook iedereen die zich als vrijwilliger heeft opgegeven. Samen zetten we nu enkele belangrijke stappen naar een nieuwe, coronavrije wereld. We zijn er klaar voor!” vertelde de burgemeester van Beringen, Thomas Vints. Het is weer een stap vooruit in onze vaccinatiestrategie, een stap dichter bij het normale leven.


Naast de 10.000 vaccins die we deze week in onze vaccinatiecentra toedienen, krijgen onze ziekenhuizen er nog 40.000, onze woonzorgcentra 30.000 en onze gehandicaptenvoorzieningen 20.000.

We kampen wel nog met een schaarste aan vaccins en verdelen deze onder de meest kwetsbaren en zij die zorg dragen voor hen. Wanneer onze centra op complete capaciteit draaien, kunnen we 120.000 vaccins per dag toedienen. Logistiek én operationeel kan ik u verzekeren dat we er klaar voor zijn.

Nu is het aan onszelf. We moeten elkaar motiveren om voor de prik te kiezen en het virus een halt toe te roepen. Jij doet toch ook mee met #Limburgprikt?Comments


bottom of page