top of page
  • Wouter Beke

Eerste Limburgers gevaccineerd!

Roger en Ilse, bewoners van het woonzorgcentrum bij Triamant Haspengouw in Sint-Truiden, kregen vandaag de eerste vaccins in Limburg toegediend. Zoals Roger het trots benoemde: ‘Een spuitje vol hoop’. Een uniek, emotioneel moment om mee te mogen maken na een jaar als 2020.

Een prik krijgen is in normale tijden niet aangenaam, maar in deze crisis voelt het anders. We zien hoe opgelucht deze ouderen zijn wanneer ze het vaccin toegediend krijgen. Geen moment van angst, maar een gebeuren dat terug stilaan hoop en perspectief biedt.


Onze ouderen bevinden zich vandaag namelijk in een zeer kwetsbare positie. Het is de bevolkingsgroep die het hardst wordt getroffen door COVID-19. Deze week geven we de woonzorgcentra en ziekenhuizen de kans om het logistieke proces in de vingers te krijgen, volgende week wordt duidelijk een versnelling hoger geschakeld. Door eerst in de woonzorgcentra te vaccineren, beschermen we de meest kwetsbaren.


Ouderen spelen een belangrijke emotionele rol in ons leven. Ze hebben ons grootgebracht, brengen onze kinderen levenswijsheid bij, geven ons een oprechte knuffel wanneer ze zien dat we het nodig hebben en tikken ons af en toe eens terecht op de vingers. Hun sociaal kapitaal is ontzettend groot.


Maar het is cruciaal dat we ons allemaal laten vaccineren. We willen tenslotte allemaal terug ons gewone leven hervatten, samenzijn met de mensen die we liefhebben, een voetbalmatch bijwonen of eens terug op café gaan. Het is niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar belangrijk om je te laten inenten. Enkel op die manier kunnen we ons normale leven terug oppikken.


“Leven toevoegen aan de jaren, en jaren aan het leven”, de leefaanpak van Triamant Haspengouw, omschrijft de essentie. We willen een gezond en gelukkig leven. Dankzij de vaccins wordt dit mogelijk en durven we stilaan terug een blik te werpen op de toekomst. Een toekomst waarin we zorgzame buurten creëren waar jong en oud samen leven. Triamant neemt hier het voortouw in en heeft speciaal aandacht voor ouderen. Iets waar we allen een voorbeeld aan kunnen nemen!Kommentare


bottom of page