top of page
  • Wouter Beke

COVID-19 verliest eindelijk aan kracht!

Ons doel is om Limburg en heel Vlaanderen zo coronavrij mogelijk te maken. Wat ben ik tevreden dat we vandaag zien dat COVID-19 stilaan zijn greep verliest op onze provincie. In tien gemeenten zijn al een week lang geen besmettingen meer vastgesteld: Hoeselt, Kortessem, Lummen, Oudsbergen, Riemst, Wellen, Bocholt, Herstappe, Peer en Voeren. In de laatste vier gemeenten zien we zelfs al twee weken geen besmettingen meer. Bovendien neemt het aantal nieuwe besmettingen ook in de rest van onze provincie af. Wanneer we kijken naar het aantal ziekenhuisopnames zien we dat er in onze Limburgse ziekenhuizen nog 11 coronapatiënten liggen, waarvan 4 op de intensive care. De afgelopen negen dagen is er niemand overleden als gevolg van COVID-19.

Dit zijn cijfers waar we met ons allen zeer trots op mogen zijn. Onze provincie werd, zeker in het begin van de gezondheidscrisis, zwaar getroffen. Toch toonden we nogmaals dat onze veerkracht groot genoeg is en zijn we samen de strijd aangegaan. Met dank aan de inzet van ons allemaal en de pijlsnelle vaccinatiecampagne krijgen we stilaan grip op het virus.

Ben je nog niet gevaccineerd of twijfel je nog? Spreek met je huisarts, apotheker of zorgverlener uit de eerste lijn. Vertel hen wat je bedenkingen zijn, en waarom je twijfelt. Ik ben ervan overtuigd dat zij je de nodige antwoorden kunnen bieden. #SamenZomeren is in zicht!

Meer lezen hierover? Check https: //www.hbvl.be/cnt/dmf20210624_97135954


Comments


bottom of page