top of page
  • Wouter Beke

Bezoek kinderdagverblijf 'de Hummeltjes'


Gisteren was ik te gast in het kinderdagverblijf ‘de Hummeltjes’ in Hasselt voor het project ‘Doorgaande Lijn’. Met dit project willen we nagaan hoe we voor een vloeiende overgang tussen kinderopvang, kleuteronderwijs en naschoolse opvang kunnen zorgen, voor peuters en kleuters van 0 tot 6 jaar. Daarmee is het project in Hasselt één van de twaalf proefprojecten, verspreid over heel Vlaanderen.

Het Hasseltse project “Bruggen slaan naar een warme overgang verbindt zowel kinderdagverblijf ‘De Hummeltjes’ alsook basisschool ‘De Tuimelaar’ én buitenschoolse opvang ‘De Bijenkorf’. Het was er een gezellig en bont allegaartje van kinderen en begeleiders die duidelijk in hun nopjes waren. De samenwerking tussen de verschillende partners brengt, naast de vloeiende overgang, heel wat praktische win-winsituaties met zich mee. Zo wisten ze me te vertellen dat de middagslapertjes van de school een warme maaltijd mee-eten in de buitenschoolse opvang en daarna een dutje doen. Ook het delen van de verschillende ruimtes zorgt voor heel wat meer mogelijkheden voor iedereen. Zo kunnen de kinderen ook na de schooltijd vrolijk verder spelen in de turnzaal van de school.

Het doet me ongelofelijk veel deugd te zien hoe zulke goede samenwerkingen bijdragen tot een zorgeloze tijd voor onze kinderen. Daarom kijk ik positief uit naar de resultaten van alle proefprojecten. Wanneer kinderopvang, de kleuterschool en de naschoolse opvang nog beter samenwerken zal dit ervoor zorgen dat de overgang telkens op een vlotte en warme manier zal verlopen.

Deze geïntegreerde manier van werken is zonder twijfel de toekomst. Met “Bruggen slaan naar een warme overgang” kozen ze in Hasselt de perfect naam voor hun project. Ik zag een warme en gemotiveerde ploeg medewerkers die met de allerbeste zorgen klaarstaan voor onze kinderen. De combinatie van samen ‘zorgen’, ‘spelen’, ‘leren’ en ‘opvoeden’ is er eentje die werkt. Ik bedank de medewerkers van de verschillende partners, om schouder aan schouder van dit proefproject een succes te maken. De kinderen hebben alvast de tijd van hun leven!

Comments


bottom of page