top of page
  • Wouter Beke

Bezoek aan Heusden-Zolder

Nieuwe infrastructuur Sint-Franciscusziekenhuis! Onze samenleving verandert, net als de zorgnoden van onze bevolking. Daarom is het van belang om onze zorg te blijven verbeteren en bij te sturen naar gelang de huidige situatie. Het is bovendien noodzakelijk om ook de infrastructuur van onze ziekenhuizen mee aan te passen. De vergrijzing brengt dan ook verscheidene uitdagingen met zich mee en het ziekenhuis van Heusden-Zolder heeft een plan ontwikkeld om hier op in te spelen.

Het Sint-Franciscusziekenhuis wil een nieuw multidisciplinair gebouw zetten waar psychiatrische zorgverlening, zorgplatformen en het internistisch dagziekenhuis samen komen en het verloskwartier renoveren. Een ambitie waarbij ze moderne, ruime en functionele omgevingen met veel natuurlijke kleuren, lichtinval en rustgevende materialen gebruiken die het fysieke, mentale en sociale welbevinden van patiënten en medewerkers bevorderen. Om dit te kunnen verwezenlijken, investeer ik onder meer 60 miljoen euro in de vernieuwing van dit ziekenhuis. Ze spelen dan ook een belangrijke rol in ons zorglandschap. Het is een plek waar we niet graag verblijven, maar waar goede infrastructuur een belangrijke meerwaarde kan spelen in onze beleving. Zo willen we een omgeving creëren waar mensen in alle rust de juiste zorg krijgen en waar het zorgaanbod afgestemd is op de behoeften van de patiënt.

Samen bouwen we aan kwaliteitsvolle zorg dicht bij de mensen.

Vaccinatiecentrum Heusden-Zolder Mijn tocht door Heusden-Zolder ging verder in het vaccinatiecentrum. In mijn buurtgemeente mocht ik nogmaals ervaren hoe vrijwilligers en medewerkers er zich dagelijks inzetten voor onze vaccinatiecampagne. Ik ben dan ook steeds trots op de prestatie die ze samen met de eerstelijnszones leveren. Ze voeren stuk voor stuk buitengewoon werk. Zo heeft maar liefst 85,45% van de volwassen inwoners uit Heusden-Zolder minstens een eerste prik ontvangen en is 66,27% volledig gevaccineerd.

Het was een zeer aangename dag in het mooie Limburg die in teken stond van het belang van onze zorgsector. Alles begint namelijk met een goede fysieke en mentale gezondheid. Hierin blijven investeren is noodzakelijk om iedereen het recht op een gelukkig te kunnen geven.Comments


bottom of page